Front-page Forum Anslagstavla Underlag för föreningsstämma 2020

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #677 Svara
  Anders Högland
  Gäst

  Till styrelsen
  Bra att årets föreningsstämman genomförs genom poströstning. Enligt förutsättningarna skall frågor inför stämman skriftligen inlämnas till styrelsen senast 10 dagar före utsatt tid för föreningsstämman. Men ni har inte skrivit ett ord om när ni tänker distribuera underlaget för stämman inkl motioner mm till medlemmarna. Oavsett vad som stipuleras i föreningens stadga beträffande utsändning av handlingar till föreningsstämman måste det – med hänsyn till krav på framförhållning för medlemmarnas frågor – var rimligt att kräva att medlemmarna får åtminstone 10 dagar utöver styrelsens krav på 10 dagars framförhållning för eventuella frågor. Detta innebär att enligt min mening bör samtliga relevanta handlingar för stämmans genomförande vara medlemmarna tillhanda senast den 19 november. Det måste ju finnas rimlig tid att läsa och begrunda olika aspekter på styrelsens förvaltning respektive inkomna motionsförslag.
  Med vänlig hälsning,
  Anders Högland

  #678 Svara
  dorothy kjellberg, 12an
  Gäst

  håller helt med Anders Högland, har också undrat var alla handling finns att tillgå och hur vi skall bli klara till den 9/12, eller skall vi gå ner till kontoret och få en papperskopia? det var ju en ansenlig mängd motioner dessutom.
  När/Hur/Var tack

  #681 Svara
  Monica Sundström
  Gäst

  Instämmer med föregående skribenter!

  #683 Svara
  brfbergasenuser
  Keymaster

  Hej Anders

  Anslagstavlan är inte till för meddelanden till styrelsen utan bör skickas till föreningskontoret för att styrelsen ska kunna ta del av dina tankar.
  Tanken med anslagstavlan är att våra medlemmar ska kunna byta tankar med varandra. Det har jag också sett att så görs.

  Förstår inte riktigt Anders, Dorothys och Monicas tanke att medlemmarna inte ska få ta del av materialet. Har ni inte bott i vår förening tillräckligt länge för att veta att vi bor i en bostadsrättsförening där vi faktiskt bryr oss om och respekterar varandra.

  Med vänlig hälsning
  Peter Johansson

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: Underlag för föreningsstämma 2020
Information om dig: